Harrie Helpt!"Goedemorgen, ik ben Harrie", stelt de vrouwelijke trainster zich voor. Harrie? Jawel, Harrie, een acroniem voor Hulpvaardig, Alert, Realistisch, Rustig, Instruerend en Eerlijk. De dame in kwestie geeft deze ochtend een training aan medewerkers van bedrijven die sociaal ondernemen. De bedrijven hebben één of meerdere personen met een arbeidsbeperking in dienst. De deelnemers aan de training zitten hier om ook Harrie te worden. Een Harrie begeleidt collega-werknemers met een arbeidsbeperking op de werkvloer en is eigenaar van de hierboven genoemde zes eigenschappen.


Veel werkgevers twijfelen over de kans van slagen van sociaal ondernemen in hun organisatie. Wat kan iemand met een arbeidsbeperking wel en niet aan? Kan ik diegene wel de begeleiding bieden die hij of zij nodig heeft? Allemaal terechte vragen. Vragen waar de Harrie Helpt-training het antwoord op is. Uit onderzoek van CNV Jongeren en Vilans is namelijk gebleken dat sociaal ondernemen vaker succesvol uitpakt wanneer een werknemer met een arbeidsbeperking begeleiding krijgt van een naaste collega. Een Harrie dus.

Het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord biedt de Harrie Helpt-trainingen aan aan werkgevers die iemand met een arbeidsbeperking in dienst hebben. De training duurt een dag en kan ook in company worden aangeboden.

Voor meer informatie over de Harrie Helpt-training, kijk op de website van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord.