Werkgevers in Noord-Holland Noord scoren goed op de banenafspraak!Noord-Holland Noord doet het goed bij de realisatie van de banenafspraak. Werkgevers uit deze regio hebben samen al 486 banen gecreƫerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat is 85 procent van de doelstelling voor eind 2016. Om op honderd procent te komen moet de teller eind dit jaar op 575 staan. Een fluitje van een cent, zo ziet het er naar uit.

Werkgevers zijn hier in de regio voortvarend van start gegaan met de banenafspraak. Wat daarbij helpt is de stevige samenwerking die in de regio al bestaat tussen werkgevers, vakbonden, gemeenten, UWV en onderwijspartijen. Die slaan de handen al langere tijd ineen binnen het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord (RPA-NHN). Acties om de banenafspraak te realiseren worden ook opgezet vanuit die samenwerking.

Daarnaast zorgt de smaakmakerscampagne natuurlijk voor de nodige aandacht en enthousiasme voor de banenafspraak. Ondernemers vertellen elkaar hoe verrijkend (letterlijk en figuurlijk) het is om te werken met personeel dat wat verder van de arbeidsmarkt af staat. Over de loyaliteit, het plezier en de motivatie die deze medewerkers met zich mee brengen. En over het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord dat ondernemers op alle mogelijke manieren helpt om hun vacatures sociaal in te vullen. Enthousiasme en ondersteuning, het blijkt een gouden combinatie.

Lees hier het persbericht dat het RPA-NHN publiceerde over de voortgang van de banenafspraak in Noord-Holland Noord.